Categorieën
Podcast

Podcast over AI in media

In deze podcast praten Carolien Vader van Bladendokter.nl en Laurens Vreekamp, auteur van The Art of AI, over AI in de dagelijkse praktijk van de mediamaker en journalist. Over de kansen en de valkuilen van artificiële intelligentie en machine learning. En over de vraag of en in welke mate computers sommige redactionele werkzaamheden zullen overnemen.

In de podcast noemt Laurens veel voorbeelden van tools, die nu voor journalisten en mediamakers (soms zelfs gratis) beschikbaar zijn. Alle voorbeelden komen uit het boek The Art of AI, een praktische en toegankelijke introductie in machine learning en kunstmatige intelligentie.

“Ook als je geen verstand hebt van computers, algoritmes of programmeren is deze podcast goed om te luisteren. Laurens Vreekamp legt op een zeer laagdrempelige manier uit hoe AI mediamakers en journalisten in hun dagelijkse werk kunnen ondersteunen en welke aspecten van de media en journalistiek steeds verder digitaliseren. Deze podcast geeft luisteraars een goed beeld van hoe ons vak zich in de toekomst zal ontwikkelen, in relatie tot de voortdurende digitalisering.”

Carolien Vader, Bladendokter.nl & The Big Story